Onze klanten

Wie we ondersteunen

Alle lokale overheden kampen met hetzelfde vraagstuk: hoe kunnen we onze dienstverlening voor inwoners en klanten verbeteren? SIM begrijpt dit als geen ander. Al meer dan 20 jaar begeleiden we lokale overheden op zowel uitvoerend als strategisch vlak. Een nieuwe website, een persoonlijk internetportaal of een complete digitale strategie: SIM heeft de oplossing die past bij uw ambitie. Bovendien houden we van korte communicatielijnen, persoonlijk bij de klant aan tafel of eenvoudig digitaal via ons klantenportaal MijnSIM en SIMsocial intranet.

Meer weten? Neem contact met ons op

Een greep uit onze klantcases

Lees hier alle blogs

Waarom SIM?

Al ruim 20 jaar verbeteren we samen met onze klanten de digitale dienstverlening van lokale overheden. Als marktleider kunnen we met onze kennis en ervaring andere gemeenten, provincies en waterschappen verder helpen met bijvoorbeeld websites, sociale intranetten, online formulieren en andere producten en diensten.

Een actieve overheidscommunity

Wij vinden het belangrijk om kennis te delen met onze klanten. Ook brengen we klanten graag samen om ervaringen uit te wisselen. Hoe we dat faciliteren? Onze klanten kunnen actief of passief deelnemen in onze community. We organiseren diverse activiteiten en online omgevingen waarin de community elkaar ontmoet, denk hierbij aan het SIM Social Intranet, klantendagen, themasessies en webinars.

Het team

Elke dag gaan wij met veel plezier aan de slag om voor lokale overheden een optimale online dienstverlening te realiseren voor hun klanten. Iedereen doet mee! betekent voor ons dan ook meer dan zorgen voor online toegankelijkheid. SIMmers werken graag samen met medewerkers uit de hele organisatie om de projectdoelen te halen. Ook uw organisatie kan rekenen op onze ruim 70 enthousiaste medewerkers.